Home » ştiri şi opinii

Chrome va reduce din utilizarea memoriei RAM

Publicat pe 22 June 2020 la 12:01 de

De-a lungul istoriei sale Chrome a câștigat notorietate negativă, datorită consumului mare de memorie RAM. Acestu lucru se petrece, deoarece ține multă informație în RAM pentru o funcționare cât mai rapidă. Abordarea a create mari probleme, mai ales sistemelor ce nu beneficiau de suficientă memorie.

În acest moment Google lucrează la o nouă modalitate de gestionare a memoriei care să reducă substanțial cantitatea de memorie RAM utilizată de browser. Colaborarea cu Microsoft a fost benefică de ambele părți: Microsoft și-a construit propriul browser utilizând motorul Chromium, iar Google a primit acces la librării de Windows 10 la care nu avea acces anterior. Cu aceste librării Google încearcă optimizarea browser-ului pe sistemele ce utilizează Windows 10.

Rezultatele le vom putea vedea pe o versiune viitoare de Chrome care va face trecerea la noul sistem de gestionare a memoriei, „Segment Heap”. Acest sistem de gestionare fiind deja utilizat de Microsoft pe browser-ul Edge.

Noul sistem ar trebui să reducă consumul cu minim 27%. Scăderea consumului de memorie vine la pachet și cu o autonomie crescută a laptop-urilor ce utilizează Windows 10.

În final, trebuie să fim realiști și să nu ne așteptăm la îmbunătățiri majore pe toate sistemele. Efectele vor fi vizibile asupra calculatoarelor ce au o cantitate mai mică de memorie și în cazul user-ilor ce țin foarte multe tab-uri deschise.

Taguri: , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.