Home » ştiri şi opinii

Suport G-Sync pentru OLED-urile LG

Publicat pe 4 November 2019 la 15:19 de

Începând cu această săptămână LG lansează un update prin care noua gamă de televizoare OLED vor fi compatibile G-Sync. De acest feature se vor bucura modelele E9, C9 și entry-level-ul B9. Update-ul va începe cu America de Nord, iar până la finalul anului LG a promis că va ajunge în toate regiunile. Ce înseamnă asta? Că ne vom putea bucura de o experiență de gaming mult mai bună pe televizor. LG țintește să ajungă cât mai aproape de performanțele unui monitor de gaming cu acest update.


După cum bine știm G-Sync este o tehnologie adusă de Nvidia, deci funcționează doar cu plăcile video ale producătorului. G-Sync-ul elimină screen-tearing-ul sincronizand placa video cu display-ul. Până acum, această tehnologie era comună pentru monitoare, nicidecum pentru televizoare.
Pentru a ne bucura de acest update vom avea nevoie și de un PC destul de potent, Nvidia venind cu două recomandări: seria RTX 20 sau seria GTX 16. În momentul în care vom conecta un PC la televizor vom putea experimenta diferite rate de refresh, până la 120Hz.
Pentru un concept nou, 120Hz este mai mult decât mulțumitor. Probabil va fi accelerat acest concept și urmează ca anul viitor să vedem rate de refresh și de 144Hz sau de ce nu, de 240Hz. Pentru gamerii de weekend care doresc totuși o experiență cât mai profesională acest update nu are decât să-i bucure. Desigur că nu vom juca meciuri de League of Legends sau Counter Strike pe un televizor de 120cm într-un mod competitive, însă Fifa îmi surâde la 120Hz.

Pana acum anul 2020 se anunta unul foarte interesant pentru sectorul de gaming.

Taguri: , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.