Home » ştiri şi opinii

ROG Strix Arion: o carcasa externa pentru SSD-uri

Publicat pe 28 October 2019 la 09:55 de

ASUS Republic of Gamers (ROG) a anunțat Strix Arion, o carcasă externă pentru unități SSD, prin care jucătorii își pot crea propria soluție de stocare mobilă de mare viteză. Compatibilă cu SSD-uri M.2 NVM Express (NVMe) cu formate 2230, 2242, 2260 și 2280 și beneficiind de conectivitatea USB-C™ 3.2 Gen 2, ROG Strix Arion permite atingerea unor viteze de transfer de până la 10 Gbps, pentru performanțe ultra-rapide în lucrul cu fișiere media sau alte materiale de mari dimensiuni. Pentru a se asigura o performanță susținută, fără niciun fel de ștrangulări ale fluxului de date, carcasa este fabricată dintr-un aliaj de aluminiu și este echipată cu pad-uri termice pentru o disipare mai eficientă a căldurii.

ROG Strix Arion are un design inovator gândit pentru instalarea rapidă și ușoară a unui SSD fără a folosi șurubelnița. Cu un aspect futurist conferit de efectele de iluminare ASUS Aura Sync, carcasa se potrivește perfect în orice sistem de gaming. ROG Strix Arion vine și cu o husă protectivă care are un cârlig detașabil cu care poarte fi agățată. Cablurile USB-C și USB-C la USB- asigură din start o conectivitate bună cu o gamă largă de PC-uri și dispozitive.

Performanță ultra-rapidă și disiparea eficientă a căldurii
ROG Strix Arion dispune de conectivitate USB-C 3.2 Gen 2 pentru performanțe ultra-rapide cu SSD-urile M.2 PCIe NVM Express. Cu rate de transfer de până la 10 Gbps, USB 3.2 Gen 2 permite transferul fișierelor video 4K mari și a fișierelor din jocuri în intervale de ordinul secundelor. Construită din aliaj de aluminiu și cu pad-uri termice integrate, ROG Strix Arion disipă rapid căldura, reducându-și temperatura de operare, pentru viteze de transfer mari, stabile și pentru o durată de viață extinsă a SSD-urilor.

Instalarea facilă a SSD-urilor și ASUS Aura Sync
ROG Strix Arion are un design inovator care permite instalarea rapidă și ușoară a SSD-urilor, fără să fie nevoie de folosirea unei șurubelnițe. Capacul de sus al carcasei se deschide cu ajutorul instrumentului pin inclus, iar SSD-urile sunt fixate cu șuruburi cu înșurubare manuală. Tehnologia exclusivă ASUS Aura Sync oferă iluminarea ambientală colorată, care se potrivește perfect în orice sistem de gaming și le permite gamerilor să-și exprime stilul lor individual.

Husă protectivă și două cabluri USB incluse
ROG Strix Arion vine cu o husă protectivă care previne deteriorările produse de lovituri sau căderi, pentru a menține SSD-urile într-o stare bună de funcționare. Un cârlig detașabil în forma literei R le permite gamerilor atașarea în siguranță a ROG Strix Arion în interiorul sau exteriorul unei genți de transport, cu care dispozitivul poate fi transportat oriunde. De asemenea, sunt incluse două cabluri USB – unul USB-C și celălalt USB-C la USB-A, pentru comoditate ș compatibilitate cu o largă gamă de dispozitive.

Video de prezentare Strix Arion:

ROG Strix Arion va fi disponibil în România în luna decembrie și va costa în jur de 300 de lei (taxe incluse).

Specificațiile Strix Arion:

ModelROG Strix Arion (ESD-S1C)
Dimensiuni124,57 mm (L) x 47,76 mm (W) x 10,85 mm (H)
Greutate98 de grame
Compatibilitate cu sistemele de operareWindows 7 sau mai nou
Mac OS X 10.6 sau mai nou
Cerințe de sistem ASUS AuraWindows 10/8 64 de biți
InterfețeUSB 3.2 Gen 2 Tip-C
(Compatibilă cu USB 3.2 Gen 1/ USB 2.0)
Viteză10 Gbps
CabluriUSB Tip-C la Tip-C
USB Tip-C female la Tip A male
Compatibilitate SSDM.2 (M key) PCIe (NVMe) SSD cu format 2280, 2260, 2242 sau 2230
VoltajDC 5V
Temperatură0° C (32° F) – 70° C (158° F)

Taguri: ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.