Home » games, ştiri şi opinii

Secretul din spatele Larian Studios: Baldur’s Gate 3 sau Divinity: Original Sin 3?

Publicat pe 6 June 2019 la 15:28 de

CRPG-urile (Computer Role Playing Games) au devenit din ce în ce mai populare odată cu evoluția sofisticată a fenomenului Dungeons & Dragons. Tocmai de aceea, titluri precum Baldur’s Gate (I și II, cu expansiunile de rigoare) rămân în continuare foarte îndrăgite, datorită mecanicii de gameplay pe care acestea sunt construite, mecanici împrumutate din diverse ediții ale regulamentelor pentru Dungeons & Dragons și cu setting-uri aferente, de tipul Forgotten Realms.

Chiar dacă BioWare ne-au încântat tinerețile cu astfel de creații, nici Larian Studios, cei din spatele seriei Divinity, nu se lasă mai prejos. Recent, studioul a ”bombardat” masele cu teaser-e ce păreau a indica o continuare pentru Divinity, și anume Divinity: Original Sin 3, alături de un logo ce constă într-un ”III” lăbărțat pe toată pagina web.

Comunitatea de fani are tendința să creadă că acest indiciu este legat de un așa-numit nou joc Divinity, în condițiile în care Larian Studios menționase acest titlu, intitulat Divinity: Fallen Heroes și care se încadrează în sfera tactical RPG-urilor. Cu o vechime de 15 ani și cu două titluri componente devenite faimoase peste noapte, franciza Divinity ar trebui, pe bună dreptate, să confirme această nouă adiție, însă lucrurile nu stau chiar așa.

Să ne întoarcem în timp, mai exact în anul 2002. Primele două titluri Baldur’s Gate încă se vindeau ca pâinea caldă. În acel an, Baldur’s Gate 3, bazat pe ediția a treia a Dungeons & Draogns și dezvoltat cu Aurora Engine ar fi trebuit să fie anunțat oficial. Un motor deținut de BioWare și Black Isle Studios ca developeri? Sună promițător pentru un al treilea joc Baldur’s Gate, nu? Din păcate, nu a fost să fie…

Dar iată că, în 2019, se speculează renașterea acestui titlu. Motivul?

Accesând teaser-ul în cauză, un utilizator Twitter a descoperit că, salvându-l sub forma unui document text, codul acestuia menționează termenul Baldur’s Gate III și alte trimiteri la Wizards of the Coast, compania ce deține drepturile pentru jocurile Dungeons & Dragons.

Cu multumiri celor de la PC Gamer

La final, logo-ul încă se aseamănă izbitor cu stilul Divinity, ceea ce înseamnă că Larian Studios ne cam joacă pe degete. Cu toate acestea, conferința E3 începe weekend-ul acesta, ceea ce indică o mare posibilitate ca studioul să facă anunțul oficial, astfel încât curioșii să poată dormi liniștiți noaptea. Că-i Divinity, că-i Baladur’s Gate 3, anunț să fie!

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.