Home » IT, ştiri şi opinii

Mere proaspete în piață: Apple iMac

Publicat pe 20 March 2019 la 20:16 de

Taraba celor de la Apple s-a extins astăzi cu două noi modele iMac. Design-ul exterior a rămas la fel, însă în interior a suferit câteva modificări majore. iMac-ul de 21.5” vine la pachet cu un procesor Intel din a 8-a generație în două variante: 4 nuclee sau 6 nuclee. Nici fratele mai mare, de 27” nu se lasă mai prejos și vine echipat cu „un creier” din a 9-a generație a celor de la Intel, în configurațiile cu 6 nuclee sau 8 nuclee. Conform celor de la Apple, cu noile procesoare, performanța iMac-urilor a crescut de două ori în comparație cu vechea generație.

Ajungând la următorul organ vital al unui sistem, și anume inima, găsim plăci video de la Radeon; Pro 555X pentru cel de 21.5” și Pro 570X pentru cel de 27”. Pentru un upgrade la Radeon Pro Vega 48 trebuie să scoatem din buzunar încă 450$, însă nu este disponibilă pe orice configurație de bază.

Acum să trecem și la factorul principal…prețul. Pentru 1299$ primim următoarea configurație:
– 21.5” display
– Intel i3 3.6GHz
– 8GB RAM
– 1TB HDD
– Radeon Pro 555X
Pentru 1799$ avem următoarea configurație:
– 27” display
– Intel i5 3GHz
– 8GB RAM
– 1 TB Fusion Drive
– Radeon Pro 570X

Minusul principal al celor de la Apple rămâne faptul că nu vor să treacă 100% la stocare de tip SSD și încă vând configurațiile de bază cu HDD sau Fusion Drive(un SSHD mai „fancy”). Bineînțeles că putem opta pentru o configurație cu SSD (până la 2TB), însă acest lucru ne va costa în plus, ca și în cazul upgrade-ului plăcii video, dar deja suntem obișnuiți cu strategia de marketing pe care o practică compania.

Taguri: , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.