Home » hardware, headline, IT

Legenda Dacica: Asus ROG Sica

Publicat pe 27 March 2019 la 11:01 de

Astăzi avem în mâna o armă, dacă ne luăm după nume, a celor de la Republic of Gamers: Asus Rog Sica. Un mouse ce își are originile în străfundurile istoriei, Sica fiind o veche armă folosită de daci și traci. Cei de la ASUS au țintit cu acest mouse piața perifericelor pentru light și medium gaming. Cu un preț accesibil, un design simplu și componente hardware performante au reușit să scoată maximul în raport calitate/preț.

 

Caracteristicile principale ale lui Rog Sica sunt reprezentate de senzor, ce are o rezoluție de 5000 DPI, viteză de 130 IPS și o accelerație de 30 g. O altă caracteristică specială la acest mouse este reprezentantă de butoanele stânga și dreapta care sunt separate de carcasa principală și conectoarele speciale ce permit schimbarea rapidă a comutatoarelor. O ultima caracteristică poate fi memoria flash de care dispune, cee ce înseamnă că ne putem salva profilele preferate.

Specificații complete:

–          Rezoluție: 5000 DPI

–          Viteză: 130 IPS

–          Accelerație: 30g

–          Frecvența răspuns(polling rate): 1000Hz

–          Dimensiuni: 115x62x39 mm

–          Greutate: 117 g(cu cablu)

–          Interfață: USB

Începând de la exterior și ajungând în interior, Asus Rog Sica vine într-o cutie în culorile clasice Rog. Pe partea frontală regăsim o poză cu produsul, numele și câteva caracteristici cheie. Pe partea din spate regăsim din nou detalii tehnice, doar că de data asta mult mai detaliate și din nou o poză cu produsul.

Când deschidem partea frontală a cutiei putem vizualiza mouse-ul, acesta aflându-se încastrat într-o țiplă transparență. În cutie mai regăsim clasicele hârtii: certificate de garanție, manual de utilizare și două stickere ROG. Da, știu, probabil va așteptați să primiți și 2 switch-uri de schimb dacă v-am spus că le puteți schimba, însă fiind un mouse de  buget cei de la ROG nu au inclus în pachet un set suplimentar, însă pe site putem regăși la specificații lista completă de switch-uri compatibile.

 

Sica a fost gândit pentru jucătorii de MOBA, adică League of Legends sau Dota, însă nici în jocuri precum Apex, Fortnite sau Counter Strike Global Offensive nu se mișcă rău deloc. Lipsa butoanelor  laterale se simte în jocurile enumerate mai sus și în muncă de birou, deoarece nu îți poți seta nicun bind pentru microfon, schimbat arme etc. Deși are câteva minusuri nu putem să-l taxăm foarte mult pentru că așa a fost gândit de la bun început, un mouse ieftin și bun pentru jocurile de tip MOBA și pentru cei care doresc și portabilitate. Mouse-ul se încadrează la unul de dimensiuni mici spre medii, ceea ce înseamnă că este foarte ușor de transportat și datorită memoriei interne pe care o are devine un device plug and play din momentul în care ai configurat și salvat un profil.

Ca și design regăsim aceeași schemă de culori consacrată ROG: negru, gri și roșu. Ce-l deosebește de ceilalți șoareci de la Asus sunt cele 2 dungi roșii de pe laterale. În partea din spate, pe lângă logo-ul ROG ilumat regăsim și un grip care, surprinzător, își face treaba foarte bine. Grip-ul m-a ajutat destul de mult, mie transpirandu-mi palmele pe mouse în sesiunile de gaming. Forma de hatchback pe care o are îl face un mouse ambidextru și în același timp este perfect pentru cei care apasă butoanele cu vârful degetelor, care nu-l țin cu toată palma.

Rog Sica este recunoscut de orice Windows, de la 7 în sus, însă pentru performanțe maxime avem nevoie de soft-ul ROG Armoury, care este disponibil pe site-ul producătorului, gratis.

În secțiunea de butoane a mouse-ului putem modifica funcția fiecărui buton după bunul plac, nu e prea mult de modificat așa că nu stăm mult în această secțiune. Secțiunea performanță ne permite să modificăm rezoluția între 50 și 5000 DPI, accelerația, viteză și polling rate-ul. Din tab-ul de iluminare putem modifica efectul și intensitatea luminii, din păcate nu este RGB.

În partea stânga a aplicației putem  vedea profilele. De fiecare dată când creăm un profil nou acesta va fi salvat în PC, iar pentru a-l putea salva în memoria mouse-ului trebuie să-l luăm de la secțiunea de „Profile on PC” și să-l mutăm în secțiunea „Profile on Mouse”. Fiind un mouse, nu avem memoria calculată în GB așa că putem stoca un singur profil, restul vor fi salvate în PC. Secțiunea de macro funcționează pe același principiu cu cea de profiluri: creăm, salvăm, ștergem macro-uri.

Per total Asus ROG Sica este un mouse de gaming midrange cu un preț accesibil pentru utilizatorii care își doresc calitate Asus la un preț decent. Se descurcă bine în orice scenariu aproape,însă  nu oferă performanța celorlalte produse Republic of Gamers. Dacă ar fi avut măcar două butoane pe lateral ar fi fost un best buy. Eu, personal, recomand Sica utilizatorilor cu buget restrâns care doresc performanță unui mouse de gaming profesionist și se descurcă cu lipsa butoanelor suplimentare. Eu l-aș recomanda gamerilor „plimbăreți”, datorită dimensiunilor mici și faptului că se poate salva un profil direct în memoria acestuia.

Taguri: , , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.