Home » games, headline

APEX Legends Hands-On: Battle Royale la alt nivel

Publicat pe 13 February 2019 la 15:03 de

                                     

 

Respawn împreună cu Electronic Arts aduc în fața publicului un nou battle royale, Apex Legends. La doar o saptămână de la lansare reușind să strângă peste 25 de milioane de jucători, spărgând recordul stabilit de Fortnite.

Ce este Apex Legends?

Trebuia să fie Titanfall 3 și a ieșit Apex Legends. În 2017, Respawn a început testarea conceptelor din Titanfall într-un survival game și au văzut că totul decurge ok. Le-au pus celor de la EA pe masă proiectul Apex, iar în ciuda îndoielilor celor de la EA, Respawn a continuat dezvoltarea jocului. Apex este un conglomerat de jocuri din ultimul deceniu, au fost preluate părti din Bungie’s Halo, Destiny, Tom Clancy’s Rainbow Six Siege și Overwatch.

Primul battle royal pe care l-am jucat și m-am simțit împlinit cu totul; am găsit în Apex tot ce îmi puteam dori, personal, într -un joc de genul. Începând de la cei opt eroi care vin fiecare cu abilități speciale până la organizarea terenului de lupta care aduce în prim plan un mediu plin de dealuri, munți , deșert … câte puțin din fiecare climă . „De toate pentru toți ”, așa pot fi catalogate armele în Apex Legends. Este ceva pentru fiecare tip de jucător : semi-auto rifles, auto rifles, LMGs și SMGs. Fiecare componentă a armei poate fi îmbunătățită cu ajutorul loot-ului care este împrăștiat peste tot pe harta . Un bonus mare pe care îl are jocul în comparație cu ceilalți contracandidați este acela că item-ele din inventar se schimbă automat în momentul în care este găsit un upgrade mai bun.

O gură de aer proaspăt

O altă inovație Apex este sistemul de „ping” ce permite atragerea atenției coechipierilor către iteme, inamici sau alte obiecte de interes pentru echipa . Și modul de parasutare este diferit față de alte jocuri battle royale. Dacă până acum fiecare jucător sarea unde dorea acum există și opțiunea de a sări împreună cu toată echipa și un singur jucător să controleze întreagă echipa în aer. O ultima inovație ar fi aceea că există și a treia șansă , ceva nemaivăzut până acum. A treia șansă constă în faptul că dacă un coechipier nu apucă să dea revive există opțiunea de a da respawn. Respawn-ul se face de la diferite locații de pe teren.

Existența bug-urilor vizuale în lobby, statistică afișată greșit și alte câteva mici bug- uri șterg puțin din strălucirea jocului, însă este de înțeles având în vedere că este un joc apărut fără o faza beta , anunțat și lansat în aceeași zi și cu foarte puțin downtime.

Gânduri de final 

La capitolul performanță, mi-a pus la muncă destul de mult GTX 1060-ul . Am reușit, împreună cu un Ryzen 3, să scot undeva la 60-70 fps-uri cu totul pe high. De modul Insane nici măcar nu am încercat să mă apropii, având în vedere că cere 8Gb VRAM.
Concluzia este una scurtă , Apex Legends are mare potențial . Deși nu este finalizat a reușit să revitalizeze piața de jocuri battle royale și să trezească sau să retrezească interesul multor oameni pentru acest tip de joc. Lunile ce vor urma probabil vor fi pline de update-uri și de lucruri noi aduse de cei de la Respawn.

Taguri: , , , , , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.