Home » hardware

ASUS Cerberus V2 este o evoluţie reuşită a unui headset apreciat

Publicat pe 13 August 2017 la 20:42 de

A fost o vreme când componentele hardware dintr-un sistem de calcul erau definitorii pentru nivelul de confort al utilizatorului. Pactic, fiecare MHz în plus la frecvenţa procesorului şi fiecare MB de memorie RAM putea îmbunătăţi simţitor experienţa generală. Numai că după câteva salturi consistente de performanţă de la o generaţie la alta, resursele hardware au început să fie arhisuficiente pentru utiliztorii mainstream, care folosesc PC-ul pentru de toate, dar care nu desfăşoară totuşi activităţi care să necesite putere de procesare extremă. Aşa se face că acel spor de performanţă de 5-10 procente de la o generaţie la alta, nu mai aduce acea îmbunătăţire notabilă cu care eram obişnuiţi la upgrade-ul platformei, iar de multe ori diferenţele sunt chiar insesizabile. În acest context, nu este tocmai o surpriză că echipamentele periferice au început să primească mai multă atenţie, ele venind în contact direct cu utilizatorului şi putând astfel influenţa semnificativ nivelul de confort resimţit de acesta.

De când mă ştiu, am fost împotriva utilizării căştilor la PC şi m-am pronunţat întotdeauna în favoarea unor boxe de calitate, dacă se poate surround. Numai că nu întotdeauna avem la dispoziţie spaţiul şi intimitatea necesare pentru a putea utiliza un sistem audio, iar atunci căştile devin răul necesar. Sau cel puţin aşa priveam eu căştile, până în urmă cu 3 ani, când împrejurările m-au determinat să le folosesc tot mai des, în detrimentul boxelor, care în cele din urmă au ajuns în cutia originală, undeva prin podul casei, pentru a nu mai ocupa inutil spaţiul din birou. Şi astfel am aflat cât de importantă este alegerea unui headset potrivit, mai ales în cazul în care acesta urmează să fie folosit ore în şir, fără întrerupere. Da, calitatea audio, volumul maxim sau abilitatea de a izola zgomotul extern sunt caracteristici importante, dar am aflat pe propria piele că foarte important este şi nivelul de confort. Şi cam de asta par să fi ţinut cont şi ASUS când au proiectat noua versiune a headset-ului Cerberus – V2.

În esenţă, ASUS Cerberus V2 este un headset, adică o pereche de căşti cu 2 microfoane, care merge pe simplitate, fără luminiţe şi alte dotări extravagante, dar care este disponibil în 3 variante de culoare: roşu, verde şi albastru.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.