Home » hardware

Acer Aspire V15 este un laptop all-around rapid

Publicat pe 17 February 2016 la 22:12 de

Acer Aspire V15 - intro

Laptopurile au fost de ani bun împărţite în mai multe categorii, pe baza mediilor de activitate vizate. Iar evoluţia tehnologică din ultimii ani a determinat o segmentare şi mai puternică a ofertei, cu o diversificare mai accentuată şi totodată cu o serie de schimbări. În acest context, laptopurile „bune la toate” pot fi considerate unele dintre cele mai conservatoare game de portabile, păstrându-şi o serie de caracteristici neschimbate. În principiu, ideologia din spatele lor este cât se poate de directă: design simplist, ecran de buget, procesor mainstream sau High End, soluţie grafică dedicată de nivel mainstream şi capacitate de stocare generoasă. Iar diagonala preferată de utilizatorii ce caută astfel de portabile pare să nu se fi schimbat de-a lungul anilor, ea rămânând la 15.6”.

Au apărut totuşi şi schimbări, precum modernizarea liniilor de design, îmbunătăţirea tastaturilor sau adaptarea dotărilor la standardele actuale. Iar pentru exemplificare, vă voi vorbi în continuare despre Acer Aspire V15, în varianta de echipare V5-591G-74VR.

Acer Aspire V15 V5-591G - specificatii

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

2 comentarii »

 • Cristian a zis:

  Procesor de top ,zgomot de top= no go. Hdd e simplu de rezolvat . Se inlocuieste cu un ssd 2.5 . Dar ce facem cu cei aprox 90w caldura? Cum ar fi fost fante de evacuare pe si pe spate (a auzit cineva de Asus gaming laptops) radiator generos si 2 vent la o turatie max cat mai redusa.
  Din pacate mai avem de asteptat ,cred 2 generatii de “die and manufacturing process shrink” sper la 7 nm sa putem avea Gpu mobile de clasa 960m si un TDP de max 15w. Iar pt cpu quad 4c/8t cu max TDP <10w.
  Pana atunci Lenovo T4xx sa traiasca si doar cu grafica integrata pt cei care nu vor vajaiala.

 • Radu Bozga-Petcu (author) a zis:

  Cristian, înţeleg ce vrei tu să zici, dar problema nu este atât de simplă. Acer-ul de faţă nu vizează în mod special gamerii, ci este un all-around, cam la fel ca ASUS N552VX de exemplu. Si vezi ca nici N552VX nu foloseste 2 ventilatoare, dar cum nu l-am testat nu pot spune daca racirea sa este mai eficienta sau nu. Problema este că i7-6700HQ are un TDP specificat de Intel de 45W, în timp ce TDP-ul vehiculat pentru GTX 950M este de 75W. Vorbim deci de un total de 120W. Desigur, asta este o putere energetică pe care nu o vom întâlni niciodată în aplicaţii rele, dar chiar şi aşa este îngrijorătoare, mai ales atunci când chip-urile nu sunt răcite de heatpipe-uri separate. Şi mai există şi problema alimentării pe care am omis-o din articol, căci cei 135W ai alimentatorului sunt cam la limită şi sunt convins că nici sursa internă a laptopului nu este departe. De altfel, protecţia activată automat la rularea Prime95+FurMark ar putea fi foarte bine o limitare a alimentării şi nicidecum o protecţie termică.
  Iar în ceea ce-i priveşte pe Lenovo, T-urile sunt probabil printre puţinele lor serii de produse care merită atenţie. Dar chiar şi aşa, au fost prea multe scandaluri în jurul acestui brand în ultima perioadă şi personal am fost cam dezamăgit de produsele lor din zona mainstream. Căci până la urmă, oricine poate să facă laptopuri reuşite la 2000USD.

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.