Home » hardware

ASUS STRIX 7.1: confort, calitate şi dotări la superlativ

Publicat pe 23 June 2015 la 19:30 de

ASUS STRIX 7.1 - intro

Termenul mitologic Strix „apare” în legendele romane, dar şi în cele greceşti pentru a descrie un soi de pasăre considerată agresivă şi periculoasă din cauza dietei bazate pe carne şi sânge uman. În esenţă, vorbim cel mai probabil despre bufniţe, pe care strămoşii noştri nu le cunoşteau prea bine şi le considerau în consecinţă un fel de vampiri metamorfozaţi. Acum, drept este că bufniţa este un prădător înnăscut şi că o întâlnire la miez de noapte cu o astfel de creatură v-a putea da ceva fiori, însă noi ştim mai bine că nu există vampiri. Dar asta nu înseamnă că nu suntem impresionaţi de formidabilele abilităţi de prădător ale bufniţei sau de modul în care ştie să îşi ascundă prezenţa.

De fapt cam acestea – agresivitatea şi silenţiozitatea – sunt cele 2 aspecte care i-au inspirat pe ASUS când au dat numele uneia dintre cele mai tinere game de produse ale sale. Şi dacă Owl suna cam anost, STRIX induce efectul de mit trezit la viaţă de care au nevoie aceste produse. Mulţumită plăcilor video lansate sub această siglă, mulţi utilizatori fac greşeala de a confunda numele STRIX cu ideea de silenţios. Şi este greşit deoarece nivelul de zgomot redus este numai una dintre cele 2 caracteristici esenţiale ale acestei familii. Cea de-a doua – agresivitatea – este probabil mai bine pusă în evidenţă de periferice precum impunătorul headset STRIX 7.1.

ASUS STRIX 7.1 - specificatii

Aşa cum se poate observa cu uşurinţă din specificaţiile oficiale, vorbim despre un headset surround în adevăratul sens al cuvântului, efectul fiind obţinut prin utilizarea a câte 5 difuzoare cu Neodymium pentru fiecare cupă. Conectarea la PC se realizează folosind interfaţa USB, cu menţiunea că există şi o staţie pentru amplificare, ajustarea volumului pentru fiecare canal şi utilizarea anumitor efecte.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.