Home » ştiri şi opinii

Epson susţin “Noaptea Studiourilor Foto”

Publicat pe 19 June 2014 la 16:42 de

Epson L800Printre utilizatorii obişnuiţi, cu bugete modeste de cele mai multe ori, Epson a fost mai mereu un brand scump. Scump pentru că există alţi producători care îşi vând echipamentele sub costul de producţie, scumpi pentru că au consumabile scumpe, scumpi pentru că nu s-au preocupat să implementeze dotări senzaţionale şi de cele mai multe ori inutile. Dar Epson au avut dintotdeauna calitatea de partea lor şi acesta este motivul pentru care au avut mereu o relaţie mai specială cu pasionaţii de fotografie. Iar afinitatea Epson pentru fotografie este demonstrată acum din nou, prin implicarea producătorului într-un amplu eveniment ce îi vizează pe toţi cei care sunt interesaţi într-un fel sau altul de fotografie.

Organizată după modelul „Nopţii muzeelor”, „Noaptea Studiourilor Foto” se va desfăşura în seara zilei de vineri, 20 iunie, începând cu ora 18:00. Şi la fel ca în cazul „Nopţii muzeelor”, vizitatorii vor beneficia de acces gratuit la demonstraţii interactive, workshop-uri, sesiuni de machiaj şi fotografie în cele 20 studiouri participante. Lista studiourilor participante poate fi găsită pe pagina oficială a evenimentului, de unde aflăm că participanţii se vor putea înscrie şi la o tombolă, unde vor putea câştiga o cameră foto Nikon Coolpix S800c, un loc la seminarul foto „Fotografia de studio – Entry Level” oferit de F64 sau un scaner Epson Perfection V550 Photo. Personal, nu agreez ideea de tombolă în condiţiile în care întreg evenimentul este de fapt un premiu în sine pentru pasionaţii de fotografie. Numai că organizatorii vor probabil să îşi asigure un public numeros, mai ales că vremea de afară nu este tocmai potrivită pentru a cutreiera oraşul în lung şi în lat. Şi cum evenimentul este la prima sa ediţie, o astfel de strategie este scuzabilă. Iar dacă „Noaptea Studiourilor Foto” porneşte cu dreptul, poate că pe viitor va include şi studiouri din afara capitalei.

Vă întrebaţi probabil care este implicarea Epson în acest eveniment. Şi nu, nu este vorba (numai) despre scanerul menţionat mai sus. Implicarea Epson constă de fapt în furnizarea imprimantelor foto L800, pe care vizitatorii le vor putea folosi pentru a-şi tipări şi lua acasă fotografiile realizate în timpul evenimentului. În cazul în care nu ştiaţi, Epson L800 este o imprimantă foto care vine la pachet cu şase recipiente individuale de cerneală de câte 70ml fiecare, pentru reîncărcarea cartuşelor – negru, cyan, magenta, galben, light cyan şi light magenta. Fiecare astfel de set de cerneală permite tipărirea a până la 1.800 fotografii 10×15, oferind un cost per fotografie de numai 0,40 LEI. Listarea se realizează rapid, o fotografie 10×15 putând fi tipărită în numai 12 secunde.

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Un comentariu »

  • Sorin a zis:

    Un alt mare AVANTAJ pentru imprimantele Epson, un avantaj imens si care le propulseaza pe primul loc (si asta o spun din propria experienta) este pe de o parte posibilitatea folosirii sistemului de alimentare continua cu cerneala (CISS – Continuous Ink Supply System), care sistem poate fi folosit de altfel si la alte imprimante (de la alti producatori), in special avantajul tehnologiei piezo folosite de Epson isi arata adevarata valoare in cazul folosirii intensive a capului de tiparire: atunci cand se termina cerneala, situatia cea mai des intalnita in cazul folosirii cartuselor simple, capul de tiparire de la Epson nu se strica, pe cand capul de tiparire cu tehnologie bubble jet (HP, Canon, etc) din cauza lipsei de cerneala se poate intampla sa se arda rezistenta electrica care incalzeste local cerneala, si astfel respectiva duza sa nu mai tipareasca (pagina iasa dungi albe). Ori Epson are duzele special fabricate pentru a rezista la tiparire intensiva, de aceea la Epson cartusele sunt doar rezerve de cerneala si nu cu tot cu cap de tiparire inclus.
    O imprimanta Epson la care se ataseaza un sistem CISS devine “solutia ideala pentru criza”, costurile de tiparire fiind incredibil de reduse (nu intru in detalii). Modelul Epson L800 vine din fabrica cu un sistem CISS, rezervoarele de cerneala fiind imense (70 ml) si asta e un avantaj. Pentru alte modele de Epson se poate cumpara un sistem CISS la un pret foarte atractiv, si de asemenea, se poate cumpara si cerneala (originala sau compatibila, dupa buget). O alta posibilitate, valabila pentru foarte multe imprimante, este folosirea cartuselor autoresetabile: pot fi reumplute foarte usor, folosirea lor fiind un pic mai comoda decit a sistemului CISS.
    Epson L800 vine “din fabrica” cu CISS integrat, dar la fel de bine poate fi adaptat si pentru alte imprimante.

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.