Home » ştiri şi opinii

Moment important pentru dezvoltatorii din România: se pot vinde aplicaţii Android prin intermediul Google Play

Publicat pe 6 May 2014 la 14:51 de

Dacă pentru unii dezvoltatori de platforme de gaming şi jocuri, piaţa din România este ca inexistentă, pentru alţii este cât se poate de importantă. Ba chiar Microsoft au avut în câteva rânduri tupeul să susţină că în România nu există console Xbox. Desigur, vorbim despre o exprimare metaforică, ce vrea de fapt să sugereze că platforma nu este importată oficial în ţara noastră, scăpând astfel de obligativitatea asigurării suportului.

Google par a avea însă o cu totul altă părere despre România şi de aceea oferă de acum înainte dezvoltatorilor din ţara noastră posibilitatea de a vinde aplicaţii şi jocuri prin intermediul Google Play. Astfel, România intră în lista celor 45 ţări din care se pot publica via Google Play aplicaţii contra cost, adresându-se utilizatorilor din 130 ţări, unde poate fi utilizat Google Play.

Google Play Logo

Dacă aplicaţiile deja publicate sunt oferite gratuit, există posibilitatea monetizării lor prin vânzarea de produse in aplicaţie („in-app”), sau introducerea de abonamente. Noile aplicaţii se pot publica şi contra cost, pe lângă utilizarea de vânzări „in-app” sau abonamente. Pentru a beneficia de noul serviciu, dezvoltatorii nu trebuie decât să acceseze consola dedicată şi să îşi deschidă un cont de comerciant în Google Wallet.

Dacă mă întrebaţi pe mine, anunţul făcut de Google este o veste cât se poate de bună pentru România. Vorbim practic de o impulsionare (financiară) a micilor dezvoltatori de aplicaţii Android, care ar putea deveni astfel mai buni în activitatea lor. Iar asta ar putea contribui la o dezvoltare ulterioară a pieţei locale de astfel de soluţii şi servicii.

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.