Home » hardware

ADATA DashDrive Elite SE720 maximizează portabilitatea datelor

Publicat pe 1 April 2014 la 15:08 de

ADATA SE720 128GB - intro

Ani buni la rând, unităţile de stocare au fost cele care au tras performanţele sistemelor de calcul în jos. Dar asta până la evoluţia SSD-urilor pâna în punctul în care să atingă şi ulterior să depăşească limitele interfeţei folosite. Practic, în ziua de astăzi orice PC trebuie să includă şi un SSD dacă se doreşte un nivel de performanţă cât mai bun şi un comportament general optim.

Lucrurile au evoluat însă oarecum diferit în privinţa dispozitivelor de stocare portabile. Drive-uri flash sunt pe piaţă de multă vreme, dar cu performanţe modeste. Practic, producătorii nu au simţit nevoia să îşi bată prea mult capul pentru dezvoltarea unor modele rapide atât timp cât interfaţa USB 2.0 oferea oricum o lăţime de bandă redusă. Şi în plus, cei care doreau capacitate mare de stocare şi viteză superioară, putea opta pentru un harddisk extern de 2.5”. Lucrurile au început să se schimbe odată cu introducerea USB 3.0, când producătorii au conştientizat utilitatea dezvoltării unor drive-uri flash mai rapide şi mai încăpătoare. Iar harddisk-urile portabile au avut şi ele de câştigat de pe urma trecerii la noua interfaţă. Până la urmă, un harddisk portabil nu este altceva decât un drive de 2.5” montat într-o carcasă echipată cu un controller USB.

Pentru o viteză cât mai bună, ADATA au creat un dispozitiv de stocare portabil ce combină dimensiunile şi design-ul unul harddisk portabil cu tehnologia flash ale unui stick USB. DashDrive Elite SE720 este un drive de 117x79x8.9 mm, imitând astfel design-ul unui harddisk, doar că în interior are chip-uri de memorie flash. Iar greutatea finală obţinută este de 110g.

ADATA SE720 128GB - specificatii

Disponibil deocamdată într-o singură versiune – de 128GB – modelul asigură 119GB utilizabili şi se conectează la PC folosind interfaţă USB 3.0.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 4.60 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.