Home » mobile

Apple iPad mini: pentru portabilitate

Publicat pe 7 January 2013 la 13:27 de

Evoluţia rapidă a pieţei dispozitivelor mobile a dus la o diversificare a acestora ce tinde să elimine spaţiile rămase libere între ele. Aşa se face că, în timp ce dimensiunile smartphone-urilor au crescut, Tablet PC-urile au primit şi modele cu dimensiuni mai mici pentru a asigura o portabilitate mai bună, dar şi pentru a permite reducerea preţurilor de achiziţie.

O bună bucată de vreme, poziţia Apple faţă de acest tip de produs a fost incertă, dar iPad mini şi-a făcut într-un final apariţia la începutul lunii noiembrie a anului trecut.

Apple iPad mini 16GB WiFi Black - ambalaj fataApple iPad mini 16GB WiFi Black - ambalaj spateApple iPad mini 16GB WiFi Black - accesorii

Cu toate acestea, Apple au dorit să iasă în evidenţă şi de această dată, aşa că nu au adoptat un ecran 16:10 de 7”, ci au optat pentru unul 4:3 de 7.9”. De aici rezultă o înălţime de 20cm şi o lăţime de 13.5cm, în timp ce grosimea este de numai 7.2mm. Aceste dimensiuni contribuie la o greutate a dispozitivului de numai 308g. La fel ca în cazul celorlalte modele Apple iPad, faţa este acoperită integral cu sticlă, camera frontală de 1.2MP/720p este poziţionată central în partea de sus, iar butonul Home este amplasat jos.

Apple iPad mini 16GB WiFi Black - fataApple iPad mini 16GB WiFi Black - camera secundaraApple iPad mini 16GB WiFi Black - buton home

Partea din spate şi lateralele sunt realizate dintr-o singură bucată de aluminiu cu granulaţie fină, ce oferă în plus o rigiditate bună. Muchiile teşite aduc parcă aminte de iPhone 3G/3G S, dar granulaţia fină şi lăţimea mare a tabletei îngreunează ţinerea sa în palmă, asemănător unui iPhone şi va determina probabil utilizatorii cu palme mai mici să o ţină de margini, ca în cazul modelelor mai mari. Mai trebuie să menţionez că iPad mini este disponibil în 2 versiuni de culoare – negru şi alb. Versiunea testată este cea neagră, despre care trebuie să spun cu o oarecare părere de rău că pune în evidenţă urmele lăsate de degetele utilizatorului. Aici este amplasata şi camera foto principală a dispozitivului, ce poate realiza fotografii la o rezoluţie  de 5MP şi înregistrări video 1080p cu 30FPS.

Apple iPad mini 16GB WiFi Black - spateApple iPad mini 16GB WiFi Black - camera principala

Pe muchia dreaptă, producătorul a amplasat butoanele pentru reglarea volumului şi Mute (cu redefinire pentru blocarea orientării automate a interfeţei), în timp ce butonul Lock a fost poziţionat pe muchia de sus, unde se află şi conectorul audio stereo de 3.5mm pentru căşti. În partea de jos, găsim conectorul Lightning folosit pentru transferul de date şi alimentarea cu energie a acumulatorului intern, dar şi 2 grile ce ascund 2 difuzoare integrate.

Apple iPad mini 16GB WiFi Black - dreaptaApple iPad mini 16GB WiFi Black - susApple iPad mini 16GB WiFi Black - jos

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Un comentariu »

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.