Home » hardware

Corsair Vengeance C70: spirit de gaming

Publicat pe 29 August 2012 la 22:00 de

Pentru orice utilizator de PC, alegerea carcasei reprezintă o etapă importantă deoarece reprezintă una dintre puţinele componente care sunt expuse privirii. Pentru marea majoritatea a utilizatorilor, factorii principali care influenţează decizia sunt în general preţul de achiziţie, dimensiunile şi eficienţa fluxului de aer din interior. Pentru pasionaţii de jocuri, lucrurile stau însă puţin altfel, design-ul fiind de multe ori cel care primează. Este un lucru bine cunoscut că gamerii au gusturi ceva mai extravagante, iar carcasa este prima supusă acestora.

Cred că nu greşesc dacă spun că nu există pasionat de jocuri pe PC pe această lume care să nu fi auzit de Corsair. Producătorul s-a făcut cunoscut cu mult timp în urmă, mulţumită modulelor sale de memorie, dar la ora actuală are în palmares o serie de produse dedicate gamerilor. Printre cele introduse mai recent se numără carcasele, iar familia Vengeance promite să facă senzaţie. Pentru a vedea cât de multă atenţie acordă Corsair noilor sale produse pentru gameri, am invitat pentru o serie de teste carcasa Vengeance C70.

Ce trebuie să ştiţi de la bun început despre Corsair Vengeance C70 este că aceasta este disponibilă în trei versiuni de culoare: alb negru şi verde (sau „Arctic White”, „Gunmetal Black” şi „Military Green”). Probabil că pentru mulţi dintre gameri, versiunea Military Green este cea mai interesantă, combinaţia design-culoare adoptată reprezentând după părerea mea o reuşită fără cusur. Cu toate acestea, am decis să testăm varianta Gunmetal Black, considerând că negrul vizează un număr mai mare de utilizatori mulţumită neutralităţii sale.

Din punctul de vedere al specificaţiilor,  cred că cele mai importante aspecte pe care trebuie să le reţineţi în primă fază despre Vengeance C70 sunt că este confecţionată din oţel şi că are o înălţime de 501mm.

Surprinzător, ambalajul este unul plictisitor, realizat din carton simplu, dar prezintă carcasa într-un mod destul de detaliat pentru a-i da utilizatorului o idee despre ce îl aşteaptă în interior.

Odată înlăturată cutia de carton, carcasa rămâne acoperită cu o folie din plastic şi încadrată de două elemente de protecţie împotriva şocurilor.

Producătorul oferă şi un ghid de utilizare, plus o cutie de accesorii. Aceasta din urmă conţine toate şuruburile necesare asamblării unui PC, amortizoare din cauciuc pentru ventilatoare, şoricei pentru prinderea cablurilor, dar şi un accesoriu extrem de util – un adaptor de la conector de tip USB 2.0 la conector de tip USB 3.0.

Să mergem totuşi mai departe şi să facem cunoştinţă cu Corsair Vengeance C70.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

4 comentarii »

 • neophitus a zis:

  Mi-am cumparat-o de pe evomag. Are o probleme cu circulatia aerului, daca sunt folosite doar fan-urile din dotare, am dat insa comanda de niste fan-uri suplimentare (tot corsair), problema s-a rezolvat, airflow-ul e minunat acum, carcasa este fabuloasa!

 • neophitus a zis:

  Recomand folosirea unui H80 (eu asta folosesc) sau a unui H100, sau, caz si mai bun, racire custom cu rad-uri de 240 (chiar 2 bucle, un radiator sus si altul jos, dar fara cage-ul inferior). Unul din cage-uri trebuie oricum sa plece, pur si simplu fluxul de aer la intrare este serios obstructionat, daca se foloseste doar unul, performanta termica creste considerabil). Fiind masina exclusiv de jocuri, ma gandesc sa achizitionez un SSD >= 240 si sa renunt complet la cage-uri, fiind inutile in acest caz.

 • neophitus a zis:

  Ca idee, pentru un sistem 24/7 cu multe hdd-uri, nu recomand carcasa, pentru daily-work eu folosesc un Antec P182SE (in care sta un i7 Nehalem). Oldies but goldies… Norocul meu e ca sistemul de gaming (IB) e rece (fara @, voltaj cat mai scazut). Review-ul este excelent, imi place cu adevarat, jos palaria! S-au atins toate problemele, multe site-uri de profil renumite au “uitat” sa testeze real-life carcasa.

 • Radu Bozga-Petcu (author) a zis:

  Aşa este, cage-urile acelea pentru harddisk-uri obturează considerabil admisia de aer rece. Dar, în cele din urmă, presupun că nu le putem avea pe toate…

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.