Home » ştiri şi opinii

Wi-Fi Passport este finalizat, primele produse certificate vin în iunie

Publicat pe 10 May 2012 la 17:03 de

Wi-Fi Alliance a anunțat în luna februarie că va lansa un program a cărui scop va fi simplificarea utilizării hotspoturilor Internet atât pentru utilizatori cât și pentru operatorii acestora iar acesta este acum finalizat, primele produse certificate urmând să apară în cursul lunii iunie.

Acest standard, numit Wi-Fi Passpoint, va permite tuturor echipamentelor cu conexiune wireless, de la telefoane și tablete până la camere foto, să se poată autentifica fără a mai fi necesară introducerea unui nume de utilizator și a unei parole. Programul de certificare a primelor produse va începe în luna iunie, lista de cerințe fiind deja pusă la punct din februarie, iar în cursul anului viitor organizația va iniția un al doilea val de certificări care va aduce facilități noi.

Wi-Fi Passpoint va înlocui datele de autentificare cu un sistem bazat pe certificate de securitate și identificatorii oferiți de cartelele SIM pentru a permite o trecere rapidă și transparentă de la rețeaua de date mobilă la cea wireless.

Mai puțin interesant pentru proprietarii obișnuiți de hotspot-uri, Wi-Fi Passpoint este însă vital pentru operatorii de telefonie care văd în rețelele proprii wireless o soluție pentru degrevarea de traficul masiv al mult mai costisitoarelor de implementat și dezvoltat rețele 3G. Acest program va permite utilizarea unui standard unic indiferent de echipamentele folosite și va forța și politici de securitate superioare.

Wi-Fi Passpoint, împreună cu standardul Next Generation Hotspot al Wireless Broadband Alliance, sunt sprijinite din martie și de către GSMA, cea mai importantă organizație din domeniul telefoniei mobile.

Taguri: ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.