Home » ştiri şi opinii

X58 trăieşte ultimele clipe de glorie cu GIGABYTE Base Clock TweaKING

Publicat pe 20 August 2011 la 11:32 de

Platforma LGA 1366 cu al său chipset Intel X58 a fost încă de la lansare o revelaţie a industriei. Sporul de performanţă faţă de platforma anterioară şi faţă de concurenţă au asigurat o nouă perioadă de hegemonie Intel pe piaţă procesoarelor x86.

Timpul însă a trecut şi, cam timid, şi-a făcut intrarea Sandy Bridge, primul APU din lume, care a reuşit să surprindă într-un mod plăcut prin raportul performanţă/consum de energie. Chiar dacă oferă cea mai rapida procesare x86 la ora actuală, Sandy Bridge nu este tocmai acel înlocuitor pentru Nehalem pe care îl aşteptau unii, iar P67 în niciun caz nu este înlocuitorul lui X58. Desigur, mai există Z68, care se apropie de nevoile utilizatorilor pretenţioşi, dar nici acesta nu poate constitui baza unei platforme Enthusiast, aşa cum a făcut X58 de la lansare şi până acum.

Ştim cu toţii însă că Intel pregăteşte o nouă lansare – platforma LGA 2011 – care va deveni noua soluţie de top a producătorului. Împreună cu presupusul chipset X68, aceasta va fi de fapt soluţia Enthusiast care va înlocui deja bătrânul Intel X58. Până atunci mai avem însă de aşteptat, iar singura soluţie Enthusiast disponibilă pe piaţă în acest moment rămâne nimeni alta decât Intel X58.

Şi cum i-ar sta mai bine unui personaj precum Intel X58 să se retragă dacă nu în glorie? Se pare că GIGABYTE este de acord cu această idee şi nu doreşte să lase platforma să dispară în linişte. Drept urmare, compania a pus la cale un concurs ce poartă pomposul nume de “X58 Base Clock TweaKING”. Regulile concursului sunt clare şi cât se poate de simple. În principiu, se poate înscrie orice persoană în vârstă de cel puţin 16 ani şi care deţine o placă de bază GIGABYTE bazată pe chipset-ul X58. Tot ceea ce trebuie să facă participanţii este să obţină o frecvenţă cât mai mare pentru BCLK, folosind placa de bază GIGABYTE cu chipset Intel X58. Premiul este şi el pe măsură: o placă de bază GIGABYTE GA-X58A-OC.

Cei ce doresc să se înscrie în concurs, ar face bine să consulte regulamentul complet, disponibil pe pagina de Facebook a producătorului. De asemenea, ar trebui să ştie şi că înscrierile se fac până la data de 30.09.2011.

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.