Home » ştiri şi opinii

Google Chrome a ajuns la versiunea 10

Publicat pe 8 March 2011 la 19:16 de

Utilizatorii versiunii stabile a browserului Google Chrome au primit astăzi actualizarea la versiunea 10. Un pas aşteptat datorită schimbărilor interesante observate în cadrul versiunii beta lansate acum 3 săptămâni, versiunea 10.0.648.127 oferă noua versiune a motorului JavaScript V8, Crankshaft, care aduce îmbunătăţiri masive ale vitezei de rulare a codului JS. De asemenea, se remarcă şi îmbunătăţiri ale performanţei accelerării hardware 3D, deşi facilităţile sunt încă oprite în mod implicit din panoul de control about:flags.

La nivelul interfeţei, schimbările aduc un panou nou pentru opțiunile aplicației, implementat sub forma unui tab care oferă şi un câmp de căutare în cazul în care v-aţi pierdut pe acolo. Alte modificări majore nu se pot observa, remarcându-se totuși integrarea Cloud Print şi posibilitatea modificării setărilor implicite pentru mărimea implicita a fontului şi a nivelului de mărire sau micşorare a paginii.

Din punct de vedere tehnologic, două noutăţi se remarcă: sandbox pentru versiunea integrată a pluginului Adobe Flash şi, în sfârșit, sincronizarea parolelor. Apăruta acum ceva vreme în versiunile din ramura Dev, această opțiune a dispărut după scurt timp pentru a deveni acum, în sfârșit, oficială. Pe lângă setări, teme, extensii, favorite şi aplicaţii, Chrome poate sincroniza acum şi parolele, o veste bună pentru cei care folosesc mai multe calculatoare, datele putând fi criptate fie cu o cheie identică cu parola contului Google, fie cu o alta la alegere.

Taguri: , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

2 comentarii »

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.