Home » mobile

Logitech Pure-Fi Mobile – sistem audio Bluetooth şi nu numai

Publicat pe 24 November 2010 la 08:11 de


Odată cu apariţia terminalelor mobile cu veleităţi audio, piaţa a fost invadată de o serie de produse menite să îmbunătăţească sau să suplinească capacitățile de redare ale acestora. Mai portabile sau mai puţin portabile, cu conectori dedicaţi sau universale, wireless sau nu, dock-urile sau boxele portabile pot fi găsite practic în oferta oricărui producător de periferice audio. Astăzi este rândul Logitech să ne ofere un sistem de boxe portabile universale: Pure-Fi Mobile. Un periferic universal, acesta poate fi utilizat pentru redarea audio de pe terminalele Bluetooth 2.0, servind totodată şi ca un handsfree desktop în cazul în care este folosit un telefon mobil, dar şi ca sistem de boxe standard prin conectarea unei surse audio la conectorul jack de 3.5mm sau ca sistem audio USB integral cu facilităţi de handset VoIP.

Având dimensiuni de 28 x 7,5 x 3,2 centimetri, sistemul audio Logitech este bazat pe o arhitectură de tip dipol, cele patru receptacule adăpostind, spre exterior, două difuzoare active cu diametrul de 2 inchi, spre interior găsindu-se partenerele pasive ale acestora. Această arhitectură permite atingerea unei calități superioare a redării frecvenţelor joase faţă de incintele închise sau de tip Bass-reflex. Între aceste patru mici incinte audio se află poziţionate un LED indicator pentru conexiunile active USB sau Bluetooth şi sistemul de microfoane, compus dintr-un exemplar omnidirecţional pentru captura sunetului ambiant şi unul unidirecţional pentru captura vocii umane, pe baza procesării diferenţiale ale acestor două canale obţinându-se un sistem de noise cancelation eficient, după cum vom vedea.

Dacă partea frontală este fabricată dintr-un material plastic lucios, rama laterală este confecționată dintr-un material similar dar mat, acoperit cu o vopsea argintie, pe partea superioară a acesteia fiind amplasate toate butoanele sistemului. Primele din partea stângă, Answer, Cancel şi Call Mute, sunt butoanele pentru controlul unui terminal telefonic conectat prin intermediul Bluetooth. Urmează apoi blocul de control general, care include butonul de pornire şi indicatorul încărcării, urmat de cel pentru comutarea celor trei surse audio suportate: Bluetooth, USB şi analogic, fiecare mod de lucru având un indicator LED dedicat. În partea dreaptă se mai află doar butoanele pentru controlul volumului, neînsoţite, în mod ciudat, de un buton Mute, şi comutatorul pentru Stereo XL, o rutină proprietară Logitech pentru spaţializarea stereo.

Partea din spate, fabricată dintr-un material plastic rugos, adăpostește doar conectorul jack de 3.5mm pentru sursa audio analogică, butonul Reset pentru cazuri de calamitate şi conectorul USB pentru încărcarea acumulatorului intern, fie direct de la priză, fie de la un port USB, şi pentru utilizarea ca sistem audio dedicat.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

6 comentarii »

 • Gabriel a zis:

  Un periferic universal, acestea poate fi utilizat pentru redarea audio de pe terminalele Bluetooth 2.0

   

 • Dorian Prodan (author) a zis:

  Eh, nu exista spellchecker perfect. Multumesc pentru atentionare.

 • Mugurel Necoara a zis:

  Scuze daca sunt indiscret, ce ROM are HTC-ul?

 • Dorian Prodan (author) a zis:

  Este ROM-ul stock cu Android 2.2 (2.10.405.2)

 • Mugurel Necoara a zis:

  Multumesc, initial am avut impresia ca este o versiune Energy de WinMo 6.5. Abia tarziu am observat bara de Android.

 • Rose Martine a zis:

  “Thanks a bunch for sharing this with all folks you really understand what you’re speaking about! Bookmarked. Please also talk over with my web site =). We may have a link change arrangement between us!

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.