Home » ştiri şi opinii

Finala Europeană GO OC 2010

Publicat pe 21 July 2010 la 12:46 de

Pe malurile însoritei Palma de Mallorca, pe data de 16 iulie 2010, s-a desfăşurat Finala Regională Europeană a GIGABYTE Open Overclocking Championship 2010 (GO OC 2010), cea mai mare competiţie de overclocking din lume. La apel au răspuns 17 dintre cei mai buni overclockeri din Europa, câştigătorii etapelor regionale organizate de GIGABYTE, alături de membri ai presei de specialitate.

Odată adunaţi participanţii, membrii presei şi organizatorii, Finala Regională Europeană a GO OC 2010 a debutat cu un discurs de bun venit din partea Mr. Henry Kao, GIGABYTE Senior VP, care a vorbit şi despre angajamentul GIGABYTE de a produce plăci de bază de cea mai bună calitate şi cu performanţe de top. Au urmat scurte interviuri din partea reprezentanţilor Kingston şi Cooler Master, co-sponsori ai GO OC 2010.

Pe parcursul următoarelor şapte ore şi 20 minute, toţi cei 17 concurenţi s-au străduit să obţină cele mai bune rezultate cu componentele puse la dispoziţie de GIGABYTE folosind sisteme de răcire cu azot lichid pentru procesor, respectiv chiar şi pentru modulele de memorie RAM în unele cazuri. În acest scop, GIGABYTE a pus la dispoziţia participanţilor o cantitate semnificativă de azot lichid. Overclockerii au fost supravegheaţi de angajaţi GIGABYTE, iar celebrul overclocker hicookie a asigurat suportul tehnic şi înregistrarea scorurilor înaintate de participanţi. Concurentul din partea Olandei nu a putut să se prezinte la eveniment, iar locul acestuia a fost luat de Pieter-Jan “Massman” Plaisier din Belgia.

Reprezentantul Spaniei la competiţie, Sergio San Joaquin “Predator” Ganzabal, a avut probleme cu componentele platformei şi i s-a ars placa de bază la foarte scurt timp după perioada în care puteau fi înlocuite componentele. De asemenea, favoriţi precum Jon “elmor” Sandstrom din Suedia sau Georgios “hipro5” Theologou din Grecia au nimerit procesoare slabe la împărţirea componentelor prin tragere la sorţi, care nu le-au permis să obţină scoruri competitive.

La sfârşitul timpului alocat pentru obţinerea şi înaintarea scorurilor a fost realizat clasamentul final, pe care îl puteţi observa mai jos:

Câştigătorul Finalei Regionale Europene GO OC 2010 şi Overclockerul Nr. 1 al Europei este Pieter-Jan “Massman” Plaisier din Belgia. Următoarele trei locuri, la egalitate de puncte, au fost ocupate de reprezentanţii Turciei, României şi Serbiei. Cel de-al cincilea loc a revenit reprezentantului Rusiei. Primii cinci clasaţi vor participa la Finala Mondiala GO OC 2010 organizată în luna septembrie în Taipei, Taiwan, unde vor avea şansa să concureze alături de cei mai buni overclockeri de pe mapamond.

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

3 comentarii »

 • burebista a zis:

  Oho, in sfirsit a aparut si tricolorul nostru printre primele locuri. Felicitari matose, se pare ca daca e lasat singur stie sa-si faca treaba temeinic.
  Doamne ajuta, sper ca de acu’ piaza rea a spumei cloacherilor nostri o sa ramina pe acasa ca sa-l lase pe om sa se desfasoare cum stie mai bine.
  Bafta matose si la taiwanezii aia.
  Ca orice roman care se respecta si se pricepe la toate imi dau si eu cu parerea ca io nu ma pricep la sportul asta cu turnatul de azot in pilnie si tras de slidere dupa ce inveti pe dinafara setarile din BIOS si locurile de pe MB unde tre’sa lipesti niste chestii sa mearga overclocu’ mai bine dar din cite inteleg regula de baza e ca tine de bafta pura sa nimeresti un procesor jucaus sau componente care nu crapa. Skill curat nu alta. 😀
   
  Dane, da’ tu nu ai participat din partea presei?

 • Dan Motoroiu (author) a zis:

  Ba da, desigur. Pozele sunt făcute de mine, nu o să le găseşti în niciun press deck. Evenimentul a fost organizat foarte bine de GIGABYTE şi am avut ocazia să îi iau şi un interviu lui Mr. Henry Kao, pe care o să-l pun pe site în cursul zilei de azi. 🙂

 • alex a zis:

  Felicitari pentru articol 😉

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.