Home » ştiri şi opinii

Sony pierde “doar” 440 milioane anul acesta

Publicat pe 13 May 2010 la 20:44 de

Raportul financiar pentru anul fiscal 2010 va fi lansat joi, dar Sony a făcut publică în avans o estimare revizuită a câştigurilor pentru ultimele 12 luni. De fapt a pierderilor, pentru că estimarea este de 440 milioane de dolari duşi pe apa Sâmbetei; oricum, mult mai puţini faţă de cele 752 de milioane estimate să dispară în neant la analiza din luna februarie.

Anul fiscal 2009 a fost şi mai tragic pentru Sony, cu pierderi de 1.06 miliarde de dolari. Pagubele de anul acesta sunt doar al doilea eveniment de acest gen în ultimii 15 ani de existenţă ai companiei, astfel că măsurile luate pentru a rezolva problemele previzionează revenirea la profit pentru anul fiscal 2011.

Cum s-a reuşit reducerea pierderilor? În primul rând, divizia de jocuri a reuşit să-şi îmbunătăţească performanţele şi a salvat 311 milioane de dolari. De asemenea, Sony a îmbunătăţit producţia liniei VAIO şi a redus costurile de fabricare ale televizoarelor LCD, în acelaşi timp cu o scădere a preţurilor (poate la ei, că la noi…). Nici cele 6.5 milioane de console PS 3 vândute în trimestrul cadourilor octombrie-decembrie nu sunt de ignorat, vânzarile totale ridicându-se la 33.5 milioane. Nici la bursă Sony nu stă rau, acţiunile sale crescănd simţitor după ce UE a anunţat un plan de criză de circa 1 trilion de dolari.

Poate în planurile Sony de a face bani anul acesta intră şi scşderea preţului pe la noi. Aşa şi-ar mai adăuga cel puţin o consola vândută. Pe numele meu!

Taguri: , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.