Home » ştiri şi opinii

Nintendo ar putea cere bani pe online

Publicat pe 13 May 2010 la 20:47 de

De-a lungul anilor, Nintendo a evoluat de la o companie care producea, printre altele, cărţi de joc pentru mafia japoneza Yakuza, la un gigant al jocurilor. Totuşi, un domeniu actual nu a reprezentat ceva de mare interes până acum: partea online. În această direcţie, creatorul celebrului Mario, Shigeru Miyamoto, sugerează că ar fi cazul să se acorde o mult mai mare atenţie planurilor de afaceri pentru multiplayer şi tot ce derivă de aici.

Istoria Nintendo pe online nu este deloc glorioasă, din contră, se încadrează pe linia replicii “ nu cred că cineva va avea vreodată nevoie de mai mult de 32MB de RAM”. În 2001, la lansarea GameCube, Miyamoto declara că Nintendo va lua în considerare online-ul când piaţa va fi pregătită pentru asta. În 2002, Nintendo of America vedea jocul online ca pe o nişă. În 2004, chiar preşedintele companiei, Satoru Iwata, declara că ai lor clienţi “nu vor jocuri online” De atunci şi până la lansarea Wii lucrurile au rămas la fel, consola-minune având funcţionalităţi online de bază, gratuite, dar nu foarte atrăgătoare.

Miyamoto încearcă însă să-i trezească la realitate pe conducătorii Nintendo, sugerând că ar fi cazul să-şi adune ideile şi să conceapă un model online de succes, cel mai probabil cu o formă oarecare de plată. Printre opţiunile exprimate de Miyamoto se numără o posibilă taxă lunară pentru activităţi online sau plată doar pentru elemente în plus, speciale, pe lângă funcţionalităţi online de bază, gratuite, ca şi până acum.

Se prea poate ca Miyamoto să viseze şi la MMO-uri pe Wii, şi la milioanele de console vândute conectate online în permanenţă, dar adevărul este deocamdată altul: Nintendo nu şi-a dat interes prea mare sa conceapă o componentă online activă, aşa cum sunt PlayStation Network sau Xbox Live.

Taguri: , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.